Vrijdag 16/10 | Au pair Ierland

Hallo allemaal 🙂

Weer eens een update uit Ierland! Er is ondertussen niet veel veranderd aan mijn routine hier 🙂 Ondertussen ben ik al wel een aantal keer alleen op pad geweest met de auto om meer aan de weg te wennen, en het gaat heel soepel!

Helaas gaat het hier erg achteruit met corona, vorige week hebben ze level 3 aangekondigd (wat dat precies inhoud kan je zien in de afbeelding onderaan), maar vandaag kreeg de overheid het advies om heel het land direct naar level 5 te verplaatsen. Per dag zijn er ongeveer 800 tot 1000 nieuwe besmettingsgevallen, terwijl dit een week geleden 300 tot 500 waren. Ik zie er zelf heel erg tegenop, gelukkig is het wel een advies dat ze de scholen open moeten laten, dit omdat de veranderingen te veel zou worden voor de kinderen.

Mochten ze het land weer in een level 5 lockdown zetten, dan zal dit waarschijnlijk zo zijn voor 6 weken. De meest vervelende maatregel is dan denk ik toch wel dt je maar 5km van je huis vandaan mag, werk (als dat echt niet thuis kan), kinderen naar school brengen, naar de supermarkt/dokter uitgezonderd. Je kan dus niet ver van huis…Ook staan er sinds 12 oktober geen landen meer op de groene reis lijst.

 

De komende tijd word erg spannend en heel vervelend, zeker omdat niemand een idee heeft wat er nu precies gaat gebeuren…We hopen voor het beste!

 

Groetjes uit Ierland!

 

De verschillende levels uitgelegd: