Vrijdag 21/02 | Au pair Ierland

Daar ben ik weer πŸ™‚

Afgelopen week was een vermoeiende week. Ik ben vooral bezig geweest met het aanpassen aan de routine van de kinderen, vooral van de jongste en de honden. Ik had geluk want de kinderen hadden afgelopen week vakantie, en met het weer hier in Ierland was dat een leuke vakantie πŸ˜‰ Veel bank-hangen, film kijken en sandwiches maken.
Ook is het echt wennen aan bepaalde dingen hier, chloor in het water, de waterdruk (omdat ze op een berg wonen is de waterdruk niet hoog en dat merk je bij veel dingen), sandwiches ipv brood, heel veel Iers eten, de schooltijden (het oudste meisje gaat van 09:00 tot 14:30 naar school en het middelste jongetje van 08:30 tot 11:30) en knopjes om de stopcontacten aan en uit te zetten
De kinderen helpen heel graag en ze vragen mij de oren van het hoofd. Wat is dit in het Nederlands, wat is jou favoriete eten, wat is jou favoriete ijs, enzovoorts, enzovoorts.
Ik heb wel ontzettend veel geluk met deze familie. Ik ben rond 3 a 4 uur klaar, daarna eten we en dan heb ik de hele avond vrij, ik kan er dan voor kiezen om in de woonkamer bij de familie te gaan zitten of in de woonkamer boven te gaan zitten. In het weekend ga ik ook met ze mee en leer ik een beetje de omgeving kennen. Ik neem ook regelmatig de honden mee om een rondje te lopen, om de omgeving te zien.
Komende maandag gaan de kids weer naar school en dan zal ik vooral de oppas hebben over het jongste kindje (en de honden ;)) Β en helpen met dingen in het huishouden
Ik zal hieronder nog wat foto’s zetten van de omgeving, want die is echt prachtig!
Groetjes uit Ierland πŸ™‚