Zaterdag 07/03 | Au pair Ierland

Hoi allemaal,

Na 2 weken weer een bericht uit het mooie Ierland. Ik heb de afgelopen tijd niet veel beleefd vandaar dat ik ook niet elke week iets post.

Ik heb de afgelopen weken overdag veel gewerkt en schoon gemaakt,  afgelopen week was het oudste meisje thuis omdat ze ziek was en ze heeft mij heel lief geholpen met schoonmaken.

Vorige week zaterdag ben ik naar een van de grootste winkelcentra geweest in Dublin, de ingang is op de 4e verdieping en de uitgang op de begane grond. Er zitten veel grote winkels in maar mijn favoriet is toch wel de gigantische boekenwinkel.

Daarnaast heb ik heel veel gewandeld, doordat ze op een berg wonen is dat niet altijd ideaal maar zo kom ik nog een beetje aan beweging 😉

Ook ben ik de kinderen een beetje Nederlandse woorden aan het leren, ze vinden het erg raar om te horen maar vinden het toch leuk als ze weer een nieuw woord kunnen. Ik heb ze ook wat Nederlandse muziek laten horen en Nederlandse gerechten laten zien. Zelf ben ik net klaar met het maken van appeltaart en ik ben heel erg benieuwd hoe hij is. Ze werken hier met verschillende maten, ze maken gebruik van gram maar ook van cups (en ik heb de taart dus met de Amerikaanse maten gemaakt dus ik hoop dat het wat word), voor lengte is het feet en cm enzovoorts. De tijd spreken ze hier ook heel raar uit, als het 19:30 is dan zeggen zij half 7 omdat het 30 minuten na 7 is. Het is nog steeds heel erg wennen aan de verschillende maten en tijden maar na mate ik de routine ken word het wel makkelijker.

Zo ver voor deze afgelopen weken 🙂 voor de rest gaat het met mij erg goed en heb ik het heel erg naar mijn zin 🙂

Tot de volgende keer, groetjes uit Ierland

Hieronder nog foto’s van het winkelcentrum: