Zaterdag 15/02 | Au pair Ierland

Hoi allemaal,

Hier een update in het stormachtige Ierland :). Ik ben hier nu 2 dagen en alles gaat beter dan dat ik had verwacht. Het gezin is heel open, aardig en vrij in alles. De kinderen vinden het heel leuk dat ik er ben en ze willen dat ik ieder moment van de dag met ze speel als zij uit school zijn. Ik hoef nog niet veel te doen, de moeder gaat pas aan het werk in September maar tot die tijd help ik haar met schoonmaken, de kinderen van school halen en het verzorgen van het jongste kindje Noah van bijna 9 maanden.

Ik heb een kamer op de begane grond aan het einde van de hal, met een badkamer. Ik kijk uit over de tuin met daarachter de bergen. Het huis zelf staat ook boven op de berg, het is daarom niet echt een pretje om een rondje te gaan wandelen.

Vanochtend werd ik wakker gemaakt door de honden, Casper en Monty, en hadden de ouders een echt Iers ontbijt voor mij klaargemaakt. Ei met worst, 2 vleespuddinkjes en bacon. Het klinkt heel gek en de combinatie had ik zelf ook niet kunnen bedenken maar het is heerlijk. Daarna zijn we in de auto gestapt en hebben ze de buurt een beetje laten zien en zijn we gaan winkelen.

Ik heb in de 2 dagen dat ik hier nu ben ook al veel dingen gezien die wij in Nederland niet hebben of niet veel zien. Zo hebben ze hier bijna alleen maar geraspte kaas, theezakjes zonder touwtje er aan en om over het 4G bereik nog maar te zwijgen ;). Ook is het heel gek om aan de andere kant van de auto in te stappen en het is heel erg wennen om aan de andere kant van de weg te rijden. Ook merk ik niet veel van het tijdverschil het enige waar ik aan moest wennen was dat ze om 4 uur hun avond eten, eten en ontzettend vroeg naar bed gaan.

Groetjes uit het stormachtige Ierland 🙂